Event:

Nätverksträff Gotland Grey

Den här inbjudan riktar sig till dig som på olika sätt arbetar med ullförädling och vill vara med och bidra till att lyfta den fantastiska grå ullen. Gotland Grey är ett tvåårigt projekt som syftar till att utveckla en lönsam värdekedja för grå kvalitetsull på Gotland – från tvättad ull via förädling till kund. Fokus i satsningen är industriell produkt- och produktionsutveckling. Projektet finansieras av Länsstyrelsen med medel från landsbygdsprogrammet 2014 - 2020.

Gotland Grey, som nyligen startat upp, har den 9 maj sin första nätverksträff på Ullkontoret i Endre. Centralt är att projektet jobbar affärsmässigt. Därför vill vi veta vilka behov du har och vilka slutprodukter du skulle vara intresserad av att tillverka av grå gotlandsull. Kom och diskutera!

Den 9 maj på Ullkontoret, Endre Stenstugu 424
18:00 – 18:30 Rundvandring för intresserade på ulltvätteriet
18:30 – 20:30 Information och diskussion (vi bjuder på enkel fika)

Processledare för Gotland Grey är Lotta Löwhagen Lundberg (som gjorde förstudien ”Förutsättningar för ullfiberbaseradindustri på Gotland” våren 2018). I projektgruppen ingår också Karin Kloth, Paula Cederberg Ahlsten, Jenny Andersson och Anso Norling.

ANMÄLAN till nätverksträffen vill vi gärna ha senast den 7 maj (för att planera var vi ska sitta och hur mycket fika som behövs). Anmäl dig till: lotta.lowhagen.lundberg@gmail.com

Har du frågor och funderingar kring projekt Gotland Grey – tveka inte att kontakta processledaren Lotta Löwhagen Lundberg på mejl ovan. Varmt välkommen den 9 maj